#Shareyourstory – 2. Myrthe Heida

Hey, jij bent zojuist bij de tweede blog in de reeks blogs van #Shareyourstory aanbeland. In deze blog lees je het verhaal van Myrthe Heida. Myrthe is heel bewust met haar diabetes bezig en deelt dan ook alle ins and outs hiervan op haar Instagram account. @girl0ninsulin Veel leesplezier!

“Hoi! Mijn naam is Myrthe, ik ben 21 jaar oud en dit is mijn verhaal!

Allereerst, ik ben de vriendin van Thomas, de zus van Emma, de dochter van mijn fantastische ouders en ga zo maar door. Daarnaast ben ik een fanatieke student aan de opleiding ‘Communicatie’ van de Hanzehogeschool Groningen. Ik ben een onwijs positief persoon. Mijn motto is dan ook: ‘Het glas is altijd halfvol!’. Oh, en voordat ik het vergeet: ik heb diabetes type 1. Daar gaat het natuurlijk om in deze blog.

Ik was vijf jaar jong toen ik de diagnose kreeg. Het enige wat ik mij kan herinneren is dat we bij de huisarts zaten en mijn moeder emotioneel was. Ik snapte niet waarom. Daarnaast weet ik nog dat ik heel veel geprikt werd, wat ik verschrikkelijk vond. Nog steeds trouwens. Op die leeftijd hebben vooral mijn ouders mijn diabetes moeten reguleren. Daar heb ik onwijs veel respect voor. Naarmate ik ouder werd, nam ik het zelf over. Ik raakte steeds meer gewend aan het prikken en spuiten, maar ik het bleef het eng vinden.

Mijn tijd op de middelbare school was lastig. Ik had enorm veel moeite met mijn diabetes. Ik wist niet hoe ik ermee om moest gaan en dus gaf ik het op. Mentaal was het een erg lastige periode. Ik prikte niet en ik ‘vergat’ soms insuline toe te dienen. Onwijs dom. In overleg met mijn arts, mijn ouders en de leerplichtambtenaar ben ik in havo 4 een tijdje gestopt met school. In dat half jaar heb ik de tijd genomen om aan mezelf te werken. Het ging steeds beter. Zo goed zelfs, dat toen ik was geslaagd voor de havo (met 1 jaartje vertraging), ik ben verhuisd naar London.

aron-van-de-pol-218042

En ja mensen, het is waar. Tijdens een tussenjaar in het buitenland leer je jezelf écht kennen. Ten eerste, ik heb een fantastisch jaar gehad. Maar, het zou niet eerlijk zijn als ik zeg dat het makkelijk was. Voor het eerst was ik volledig op mijzelf aangewezen. Maar juist dat heeft mij doen leren inzien verstandig om te gaan met diabetes.

Inmiddels ben ik derdejaars student, woon ik samen met mijn vriend en is mijn diabetes beter ingesteld dan ooit. Dankzij een fantastische community op Instagram, technologische ontwikkelingen (de Freestyle Libre bijvoorbeeld) en een groep hele lieve mensen om mij heen, gaat het erg goed met me. Maar toch, het blijft moeilijk. Niet alleen omdat diabetes een bijna onoplosbare puzzel is, mentaal vergt het ook veel van me. Ik heb verschillende mindere periodes gehad, maar door professionele hulp heb ik mezelf enorm ontwikkeld. Er zullen vast en zeker weer moeilijkere tijden komen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het altijd goed komt!

joshua-earle-12689.jpg

En over 10 jaar? Dan heb ik een onwijs leuke baan als een communicatieadviseur, ben ik nog steeds samen met mijn vriend, is mijn familie nog altijd net zo belangrijk voor me en heb ik veel mooie plekken op de wereld mogen bezoeken!”

 

Liefs,

Myrthe (@girl0ninsulin)

Wauw, dat was me een mooi en persoonlijk verhaal van Myrthe, knap gedaan! Wil jij ook jouw verhaal delen? Stuur mij dan een persoonlijk bericht via mijn Instagram account of neem contact op via het kopje ‘Contact’! Laten we wat persoonlijke ervaringsverhalen verspreiden, kom op!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: